Telefonen som förändrade världen

Det finns få produkter som man kan säga förändrade världen. Men är det någon som kan stämma in på den beskrivningen så är det iPhonen. Den förändrade vår syn på vad en telefon är och har nog haft en inverkan på otaliga människors liv.

Den 10 januari 2007 presenterade Apples dåvarande VD Steve Jobs en nyhet som skulle dominera nyhetssajter världen över. Avsaknaden av fysiska knappar och den stora skärmen gjorde att iPhonen snabbt blev en försäljningssuccé. Dåtidens mobilgigant Nokia var 2007 lika mycket värd som Apple. Tre år senare var Apple värt sju gånger mer. En fantastisk utveckling och en föraning om det som skulle komma framöver.

Vrider vi fram klockan tio år till 2017 ser vi att utvecklingen fortsatt i den riktningen. iPhone har fortsatt att slå försäljningsrekord och varje ny modell har oftast fått ett varmt mottagande. Det enorma utbudet av appar och utvecklingen till ett mer mobilt samhälle har gjort smartphones till en integrerade del av våra liv. Det har blivit allt lättare att göra telefoner mer personlig. iPhoneskal och andra tillbehör har gjort att man kan utforma sin telefon efter sitt humör eller sin stil och därigenom har den blivit en än viktigare del av folks liv.

Trots Steve Jobs död i oktober 2011 har Apple fortsatt vara ett världens mest innovativa företag och släppt en rad nya kritikerrosade produkter. I september 2016 släpptes det senaste tillskottet i iPhonefamiljen då iPhone 7 presenterades. Det återstår att se om ryktena om en iPhone 8 hösten 2017 stämmer, men en sak är säker. iPhone förändrade hur många såg på mobiltelefoner och har sedan dess fortsatt att roa och underlätta miljontals människors liv.