Spelutveckling – en tillväxtbransch

Få branscher växer så snabbt som spel just nu. Det gäller egentligen alla typer av spel med betoning på det digitala. Dataspel och TV-spel, samt olika typer av hasardspel på internet verkar inte ha något tak när det kommer till tillväxt.

För oss som är intresserade av dessa typer av spel är det givetvis kul eftersom det innebär att spelen kommer fortsätta vara lönsamma, och att det då också är värt att satsa på att utveckla dem ytterligare och göra dem ännu bättre. En bra spelutvecklare har en gedigen affärsidé och erbjuder spel som lockar många kunder. Detta oavsett vilken del av spelmarknaden man verkar på.

Gamesos

Ett av de utvecklingsbolag som växer är Gamesos som är baserade i Luxemburg. De har flera populära slotspel och levererar nu till flera olika casinon i världen. Det utvecklas en mängd spel regelbundet. Ta en titt här för att se vad du kan hitta.

Paradox Interactive

Paradox är en svensk dataspelsutvecklare som har nått stora framgångar. Detta framförallt genom spel som Europa Universalis. EU är ett realtidsbaserat strategispel som låter spelaren styra ett europeiskt land från Columbus upptäckt av Amerika till industrialiseringen via diverse krig och intriger. Paradox börsintroducerades nyligen och har sedan dess varit något av en börsraket till stor glädje för investerarna.

NetEnt

NetEnt är ytterligare en framgångsrik svensk speltillverkare. Precis som Gamesos specialiserar de sig på slot-spel av olika typer. Deras mest framgångsrika spel är slotten Starburst som haft enorma framgångar. Även de är börsnoterade och har levererat bra pengar till de som tidigt investerade i dem.

Hero Gaming

En nyare aktör på spelmarknaden och på börsen är Hero Gaming. De är baserade i Malmö men precis som alla de andra stora spelföretagen riktar de in sig på en global marknad, bland annat Japan, vilket gör att även de har stor potential att fortsätta växa och skapa inte bara mycket spelglädje utan även värde till sina investerare.