Spännande spel

Spel har alltid fascinerats oss mer eller mindre, från tidigt 50-60 tal så fanns det ett fåtal prototyper på spel som hade utvecklats på universitet av mycket kunniga personer. Från datorernas begynnelse till dags dato har det hänt enormt mycket. Och vi kommer garanterat få se fler spännande spel i framtiden.

mobile game

1961 så satt några forskare på MIT och funderade på hur de skulle kunna med sina nya dator de hade fått skapa ett program för denna nya maskin och eftersom de var intresserad rymden så skapades Spacewar ett spel med rymdkrig mellan två rymdskepp. Detta var avancerat med dåtidens datorkraft, utvecklingen på spelen har oftast följt utvecklingen av datorerna. Utvecklarna har också blivit betydligt bättre och spelen blir allt mer avancerad, det blir spännande att se var vi är om endast 5-10 år.

Nya kraftfulla datorer med bättre grafik har som oftast utmanat speltillverkarna att göra bättre och mer spännande spel. Utvecklingen har verkligen gått med en rasande fart och idag så sitter de flesta med sin mobil och spelar olika typer av spel. Allt från casino till Pokemon Go spelar du i din mobiltelefon idag. Att jämföra dagens smarta telefon med dåtidens datorer är som att jämföra nutid med stenåldern. I och med en bättre uppkoppling via 4G och andra trådlösa nätverk så finns möjligheten till betydligt mer avancerat spel som kräver bättre uppkoppling.