Grundläggande laptoptillbehör

Vid inköpet av en ny laptop bör man alltid tänka ett steg längre och se vilka tillbehör man även bör skaffa på en gång. Vad man kommer finna mest användning för beror delvis på vad det är man kommer att använda datorn till mest. Alla förslag kanske därför inte överensstämmer med ens egna behov, men i grund och botten är detta många gånger bra tillbehör att ha till hands.

Datorväska

Att ha en väska till datorn är i många fall mycket enklare än att alltid behöva tänka på hur man fraktar den från A till B. Visst går det att bara ta en vanlig väska man redan har och se till att använda den som en datorväska. Men den bör åtminstone ha extra utrymme för andra tillbehör.

En extra laddare

Att ha laptopen på laddning är något man ska försöka att göra till rutin, till exempel när man går och lägger sig. Men har man bara en laddare och tar med sig laptopen överallt kan det lätt hända att man inte alltid får med sig den. Genom att köpa en extra kan man ha en hemma och den andra i datorväskan.

Trådlös mus

Musplattan är ju standard på laptops idag och har varit det ganska länge. Det finns dock många som uppskattar att ha en vanlig mus också för lite mer precisionsintensiv användning av datorn. Det finns ju trots allt laptops designade för att vara riktiga speldatorer och då behöver man ju en passande mus.

USB-minnen

Hur mycket lagringsutrymme man har i laptopen finns det alltid bra anledningar till att ha ett USB-minne eller två (eller fem). Till att börja med är ju detta ett ännu enklare sätt att frakta något digitalt från A till B om man inte samtidigt behöver ha datorn, och att säkerhets kopiera viktiga filer till ett USB-minne är också smart att göra.