Free-to-play spel

Man brukar säga att gratis är gott och det stämmer även in på spel. Man kan ju tro att om man får något gratis så är det dålig kvalité på det eller att det finns någon slags hake, Men så är inte fallet med flera gratisspel som man kan få tag på. I texten nedan kan du lära dig om vad free-to-play modellen är för något och hur den funkar.

kontroller_247031155

Då vanliga spel går på runt 600 kr så kan man ju undra varför man utvecklar hela spel och sedan släpper dem helt gratis. De flesta företag som utvecklar gratisspel använder sig av den så kallade free-to-play modellen vilket är en affärsmodell där spelet är helt gratis och man behöver egentligen inte betala något för att spela men i spelet så kan man välja att köpa kosmetiska föremål som characterskins och liknande för riktiga pengar. Man kan även betala för att få saker i spelet som annars hade tagit en lång tid att erhålla.

League of Legends är ett sådant gratisspel som följer free-to-play modellen och är ett av de populäraste och mest omtalade spelen idag. Hearthstone är ett annat spel som med hjälp av free-to-play modellen har fått ett stort följe och sett en enorm kommersiell framgång.